Bibliotheek

De Vitansa bibliotheek, een verzameling van alle informatie over specifieke producten en vragen die aan bod zijn gekomen in onze artikelen. Heb je een specifieke vraag over een product of mis je iets in deze lijst waar je graag meer van wilt weten dan horen wij dit graag!  Vul ons contactformulier in en wij gaan deze vraag behandelen.

 


Ghee is een geklaarde boter. Geklaarde boter is boter waar de eiwitten uit zijn verwijderd, waarna enkel nog het pure botervet overblijft. Ghee is echter anders dan gewone geklaarde boter. Ghee kent zijn oorsprong uit de Indiase keuken. Ook in het Midden-Oosten wordt ghee nog erg veel gebruikt. Veelal om te frituren, maar ook veel als basis voor een saus.

Geplaatst op 09 december 2013 door Angelique

Vraag: Wat is tarwestroop, en is het gezond?

Tarwestroop is een stroop wat wordt gemaakt door aan zetmeel van tarwe enzymen en water toe te voegen. Dit wordt ingekookt tot er een stroperige massa ontstaat. Tarwestroop wordt redelijk vaak verwerkt in biologische producten als vervanger voor geraffineerde suikers.

Geplaatst op 08 december 2013 door Angelique

Ahorn siroop ook wel bekend al maple syrup of esdoornsiroop is een stroop gemaakt van het sap van de esdoorn. Uit deze boom tapt men het suikerhoudende sap af door een inkeping te maken in de houtvaten van de boom en het sap wat er hierdoor uit loopt op te vangen. Door dit sap vervolgens te koken dikt het in en blijft de “suikersiroop” over.

Geplaatst op 08 december 2013 door Angelique

Agavestroop wordt gewonnen uit de agave plant, een cactusachtige plant die vooral veel voorkomt in Mexico. De agavestroop bevindt zich in de kern van de bladeren, deze worden pas “geoogst” als de plant ongeveer 7 tot 10 jaar oud is.

Geplaatst op 08 december 2013 door Angelique

Top artikelen

Deodorant zelf maken

Deodorant zelf maken

Zelf heb ik een erg gevoelige huid, heel snel irritaties en kan maar weinig producten verdragen. Sinds een jaar ongeveer gebruik in zelfgemaakte deodorant, prettig want je weet precies wat je er in stopt en wat je dus op je huid smeert. Niets is zo persoonlijk...


Avocado

Avocado

Avocado is een vrucht van de avocado boom. Het is een bijzonder voedzame vrucht die rijk is aan onverzadigde vetten, proteïnen, vitaminen en mineralen. Er zijn veel verschillende rassen (ongeveer 400 ! geteelde vormen) Bij ons zijn er 4 verschillende te vinden:


Oil pulling

Oil pulling

Ik mijn zoektocht naar gezonder leven kwam ik regelmatig artikelen tegen over oilpulling en werd nieuwsgierig hierna. Oil pulling is een manier van ontgiften van je lichaam. Deze techniek word al heel erg lang gebruikt en gaat terug naar de ayurveda, de oude...