Bibliotheek

De Vitansa bibliotheek, een verzameling van alle informatie over specifieke producten en vragen die aan bod zijn gekomen in onze artikelen. Heb je een specifieke vraag over een product of mis je iets in deze lijst waar je graag meer van wilt weten dan horen wij dit graag!  Vul ons contactformulier in en wij gaan deze vraag behandelen.

 


Hennep behoort tot de familie van de moerbei , het is één van de oudste plantensoort ter wereld. Deze van oorsprong uit Centraal-Azië afkomstige plant bevat enorm veel goede voedingsstoffen. Het gepelde zaad van de plant bevat tal van voedingsstoffen die essentieel zijn voor ons.

Geplaatst op 08 december 2013 door Angelique

We kennen dadels vooral nog van naam. Er zijn nog erg veel mensen die nog nooit echt een dadel hebben gegeten. Dadels vallen onder de zogeheten steenvruchten. Ze zijn vooral erg populair in zuiderse en Arabische landen. Daar staan ze zelfs dagelijks op het menu. Dadels groeien aan de dadelpalm.

Geplaatst op 08 december 2013 door Angelique
Chiazaad

Chiazaad is afkomstig van de Salvia Hispanica plant, die groeit in Midden-Amerika. Daar worden de zaden van deze muntachtige plant al duizenden jaren gegeten door de plaatselijke bevolking (Azteken en Maya’s) De zaden zijn zeer klein en grijs/zwart van kleur. Ze leveren bijna geen smaak: bijna plat en neutraal.

Geplaatst op 08 december 2013 door Angelique
Boekweit

Boekweit is een kruidachtige plant, de vruchten van de plant zijn de boekweitkorrels. Boekweit is geen graan maar een pseudo-graan (verzamelnaam voor een groep van verschillende zaden die op dezelfde manier gebruikt worden als granen) Hele boekweit lijkt een beetje op kleine beukennootjes qua vorm alleen zijn ze veel kleiner. Om de boekweit zit een harde dop die er voor gebruik eerst af moet, na het...

Geplaatst op 08 december 2013 door Angelique

Top artikelen

Deodorant zelf maken

Deodorant zelf maken

Zelf heb ik een erg gevoelige huid, heel snel irritaties en kan maar weinig producten verdragen. Sinds een jaar ongeveer gebruik in zelfgemaakte deodorant, prettig want je weet precies wat je er in stopt en wat je dus op je huid smeert. Niets is zo persoonlijk...


Avocado

Avocado

Avocado is een vrucht van de avocado boom. Het is een bijzonder voedzame vrucht die rijk is aan onverzadigde vetten, proteïnen, vitaminen en mineralen. Er zijn veel verschillende rassen (ongeveer 400 ! geteelde vormen) Bij ons zijn er 4 verschillende te vinden:


Oil pulling

Oil pulling

Ik mijn zoektocht naar gezonder leven kwam ik regelmatig artikelen tegen over oilpulling en werd nieuwsgierig hierna. Oil pulling is een manier van ontgiften van je lichaam. Deze techniek word al heel erg lang gebruikt en gaat terug naar de ayurveda, de oude...