Bibliotheek

De Vitansa bibliotheek, een verzameling van alle informatie over specifieke producten en vragen die aan bod zijn gekomen in onze artikelen. Heb je een specifieke vraag over een product of mis je iets in deze lijst waar je graag meer van wilt weten dan horen wij dit graag!  Vul ons contactformulier in en wij gaan deze vraag behandelen.

 


Arrowroot

Arrowroot is het zetmeel uit de wortelstokken van de pijlwortel, een plant die voorkomt in de regenwouden van Midden en Zuid Amerika. Ook wordt hij geteeld in andere werelddelen als Zuidoost Azië, Australie en Zuid-Afrika. De wortels worden tot pulp vermalen en gefilterd zodat een poeder van zetmeel ontstaat.

Geplaatst op 07 december 2013 door Angelique
Alfalfa

Alfalfa is een spruitgroente/kiem groente, dit is een groente die als kiem plantje wordt geoogst en gegeten. Alfalfa zijn de ontkiemde zaden van de luzerne, een vaste plant uit de vlinderbloemen familie. Alfalfa is rijk aan vitaminen en mineralen, zo rijk dat het bekend staat als medicinaal voedsel en al eeuwen wordt gebruikt in de ayurveda (Indiaanse gezondheidsleer). Je hoeft er dan ook maar weinig...

Geplaatst op 06 december 2013 door Angelique

Het woord agar agar betekend in het Maleis “gelei”. Het wordt gewonnen uit zeewier en onder andere gebruikt als vegetarische gelatine. Door het eerst op te lossen in hete vloeistof en daarna af te koelen ontstaat een gel met een bindkracht twee keer zo groot als gelatine. Het lost op als de vloeistof tegen het kookpunt aan zit en gaat indikken vanaf ongeveer 40 graden, dus tijdens het afkoelen.

Geplaatst op 06 december 2013 door Angelique
Citroen

Ik ben dol op citroenen, begin de dag standaard met een groot glas vers geperste citroensap aangevuld met lauw water. Dit doe ik ongeveer een 15-20 minuten voor het ontbijt om het op gang komen van de spijsvertering te stimuleren. Het overige sap (ik pers er 2 uit) doe ik in een kan, vul dit aan met water en drink dit in de loop van de dag op.

Geplaatst op 17 november 2013 door Marco Keurentjes

Top artikelen

Deodorant zelf maken

Deodorant zelf maken

Zelf heb ik een erg gevoelige huid, heel snel irritaties en kan maar weinig producten verdragen. Sinds een jaar ongeveer gebruik in zelfgemaakte deodorant, prettig want je weet precies wat je er in stopt en wat je dus op je huid smeert. Niets is zo persoonlijk...


Avocado

Avocado

Avocado is een vrucht van de avocado boom. Het is een bijzonder voedzame vrucht die rijk is aan onverzadigde vetten, proteïnen, vitaminen en mineralen. Er zijn veel verschillende rassen (ongeveer 400 ! geteelde vormen) Bij ons zijn er 4 verschillende te vinden:


Oil pulling

Oil pulling

Ik mijn zoektocht naar gezonder leven kwam ik regelmatig artikelen tegen over oilpulling en werd nieuwsgierig hierna. Oil pulling is een manier van ontgiften van je lichaam. Deze techniek word al heel erg lang gebruikt en gaat terug naar de ayurveda, de oude...