Cacao (rauw)

Geplaatst op 08 december 2013 door Angelique

Cacao (rauw)

 

De cacaoboom groeit met name in landen rond de evenaar. De bomen kunnen meer dan 50 jaar oud worden en tot een meter of tien hoog. Per jaar levert de boom maar 30 tot 40 vruchten, een steenvrucht die een beetje lijkt op een meloen.  Hierin zitten de cacaobonen samen met vruchtvlees.  Na het oogsten vindt er een natuurlijk gistingsproces plaats (fermentatie) en dan worden de bonen gedroogd.

Er zijn verschillende smaken en kleuren cacaopoeder op de markt. Deze verschillen hebben te maken met de verwerking van de cacaobonen en uiteraard ook de kwaliteit van de cacaobonen.

In de “gezonde voeding” wordt rauwe cacao gebruikt. Deze cacao is van hoge kwaliteit  en niet verhit geweest bij het verwerkingsproces. Alle voordelen van de cacao, vitamines, mineralen zitten er dus nog in en er is verder niets aan toegevoegd, in tegenstelling tot de  “gewone” chocolade die de meeste mensen kennen uit de winkels.

Zelf ben ik dol op de rauwe cacao! Zie ook mijn overheerlijke recept van chocoladebrokken en de chocolade mousse hier op Vitansa. Verder gebruik ik de rauwe cacao in smoothies of shakes of rauwe koekjes.
Let op dat als je de rauwe cacao gebruikt in baksel je deze dus alsnog verhit.

Tip: Rauwe cacao is ook te vinden in de Vitansa ShopAngelique

comments powered by Disqus

Top artikelen

Deodorant zelf maken

Deodorant zelf maken

Zelf heb ik een erg gevoelige huid, heel snel irritaties en kan maar weinig producten verdragen. Sinds een jaar ongeveer gebruik in zelfgemaakte deodorant, prettig want je weet precies wat je er in stopt en wat je dus op je huid smeert. Niets is zo persoonlijk...


Avocado

Avocado

Avocado is een vrucht van de avocado boom. Het is een bijzonder voedzame vrucht die rijk is aan onverzadigde vetten, proteïnen, vitaminen en mineralen. Er zijn veel verschillende rassen (ongeveer 400 ! geteelde vormen) Bij ons zijn er 4 verschillende te vinden:


Oil pulling

Oil pulling

Ik mijn zoektocht naar gezonder leven kwam ik regelmatig artikelen tegen over oilpulling en werd nieuwsgierig hierna. Oil pulling is een manier van ontgiften van je lichaam. Deze techniek word al heel erg lang gebruikt en gaat terug naar de ayurveda, de oude...