Deodorant zelf maken

Geplaatst op 14 februari 2014 door Angelique

Deodorant zelf maken

Zelf heb ik een erg gevoelige huid, heel snel irritaties en kan maar weinig producten verdragen. Sinds een jaar ongeveer gebruik in zelfgemaakte deodorant, prettig want je weet precies wat je er in stopt en wat je dus op je huid smeert.  Niets is zo persoonlijk als je huid, het kan zijn dat je zelf even moet puzzelen en zoeken naar de voor jou ideale combinatie. Sommige mensen gebruiken alleen de pure kokosolie zonder toevoegingen en zijn hier heel tevreden over. Anderen gebruiken een mix van baking soda en maizena als poeder deodorant. Zelf maak ik onderstaande combinatie en deze bevalt mij nu de laatste weken erg goed. Een fris gevoel zonder irritaties|!!

Dit heb je nodig:

2 delen kokosolie*
1 deel baking soda /natriumbicarbonaat*
1 deel arrowroot of maïzena*
eventueel een paar druppels etherische olie naar keuze


Zo maak je het:
Gebruik de kokosolie op kamertemperatuur of heel iets verwarmd(au bain-marie). Prak dit met een vork, je merkt dat het een dik vloeibare massa wordt. Meng hierdoor de natriumbicarbonaat en de arrowroot of maizena en eventueel de etherische druppels. Meng dit goed. Laat opstijven in de koelkast en klaar is je deodorant.  In de zomer als het echt warm is, word het dunner/voeibaarder. (kokosolie wordt zacht tot vloeibaar vanaf 25 graden.) Dit is geen probleem, alleen iets lastiger aanbrengen. Met behulp van een houten spateltje dan even doorroeren voor gebruik.

Zelf maak ik liever kleinere hoeveelheden en wat vaker zodat het niet maanden lang staat, maar een paar weken. Of ik doe het in verschillende kleine potjes zodat ik een voorraadje heb staan.

Tip:  *deze artikelen zijn ook te vinden in de Vitansa shop

Door: Angelique

comments powered by Disqus

Top artikelen

Deodorant zelf maken

Deodorant zelf maken

Zelf heb ik een erg gevoelige huid, heel snel irritaties en kan maar weinig producten verdragen. Sinds een jaar ongeveer gebruik in zelfgemaakte deodorant, prettig want je weet precies wat je er in stopt en wat je dus op je huid smeert. Niets is zo persoonlijk...


Avocado

Avocado

Avocado is een vrucht van de avocado boom. Het is een bijzonder voedzame vrucht die rijk is aan onverzadigde vetten, proteïnen, vitaminen en mineralen. Er zijn veel verschillende rassen (ongeveer 400 ! geteelde vormen) Bij ons zijn er 4 verschillende te vinden:


Oil pulling

Oil pulling

Ik mijn zoektocht naar gezonder leven kwam ik regelmatig artikelen tegen over oilpulling en werd nieuwsgierig hierna. Oil pulling is een manier van ontgiften van je lichaam. Deze techniek word al heel erg lang gebruikt en gaat terug naar de ayurveda, de oude...