Oil pulling

Geplaatst op 11 januari 2014 door Angelique

Oil pulling

Oil pulling,
Ik mijn zoektocht naar gezonder leven kwam ik regelmatig artikelen tegen over oilpulling en werd nieuwsgierig hierna. Oil pulling is een manier van ontgiften van je lichaam. Deze techniek word al heel erg lang gebruikt en gaat terug naar de ayurveda, de oude Indische geneeswijze.  Het idee erachter is dat via de mondslijmvliezen (toxische) stoffen snel opgenomen en afgegeven worde.  Door het activeren van je stofwisseling wanneer je de olie door je mond laat bewegen komen de afvalstoffen sneller vrij en neemt de olie deze op. Dr.Med.F.Karach (oncoloog) bracht deze techniek opnieuw onder de aandacht door een onderzoek te presenteren van deze volgens hem volkomen onschadelijke en zeer effectieve manier van biologische geneeswijze op heel veel  uiteenlopende klachten.


Ik doe het zelf nu af en toe en merk inderdaad dat mijn tanden wat witter zijn en dat het beter gaat met mijn tandvlees problemen. Er zijn heel veel verhalen en ervaringen bekend van mensen die zeer goede resultaten hadden met oilpulling! Er zijn ook veel positieve ervaringen bekend bij tal van chronische klachten. Ik wil het echt een aantal weken achter elkaar dagelijks gaan doen om te kijken wat het voor mij doet. In het begin is het een beetje een vreemd gevoel maar door ondertussen bv te stofzuigen of iets kan ik de 20 minuten goed volhouden. Ik heb in mijn zoektocht naar informatie hierover geen nadelen kunnen vinden.

Hoe werkt het:
Bij oil pulling neem je een flinke eetlepel koudgeperste liefst biologische olie (zo zuiver mogelijk) , in mijn geval kokos olie of sesam olie  in je mond, waarbij je dit het liefst ongeveer 20 minuten door je mond laat gaan. Niet te ruw, maar voorzichtig tussen de kieren van je tanden en kiezen door duwen en kauw bewegingen maken. (begin het liefst op nuchtere maag) Door dit zo te doen wordt de spijsvertering actief en komen afvalstoffen via het slijmvlies in je speeksel en deze mengen zich met de olie. Na een kwartier-20 minuutjes zal je ook merken dat de olie minder stug aanvoelt. Als je het uitspuugt is het ook wit geworden en zit het boordevol met bacteriën. Om dit laatste is het ook erg belangrijk dat je het niet doorslikt en liefst in het toilet uitspuugt.  Is de kleur van de olie wit geworden, dan heb je voldoende gespoeld, is het nog gelig dan was het te kort of heb je te weinig bewegingen gemaakt. Spoel hierna je mond met water waarin een beetje Keltisch zeezout is opgelost er in en poets hierna eventueel nog je tanden om alle afvalstoffen die zijn vrijgekomen te verwijderen. 


Zie ook:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ayurvedic
https://en.wikipedia.org/wiki/Oil_pulling
Artikel: Angelique

Graag horen wij uw reactie onder dit artikel. En stellen wij het op prijs als u dit artikel deelt via onderstaande mogelijkheden!

comments powered by Disqus

Top artikelen

Deodorant zelf maken

Deodorant zelf maken

Zelf heb ik een erg gevoelige huid, heel snel irritaties en kan maar weinig producten verdragen. Sinds een jaar ongeveer gebruik in zelfgemaakte deodorant, prettig want je weet precies wat je er in stopt en wat je dus op je huid smeert. Niets is zo persoonlijk...


Avocado

Avocado

Avocado is een vrucht van de avocado boom. Het is een bijzonder voedzame vrucht die rijk is aan onverzadigde vetten, proteïnen, vitaminen en mineralen. Er zijn veel verschillende rassen (ongeveer 400 ! geteelde vormen) Bij ons zijn er 4 verschillende te vinden:


Oil pulling

Oil pulling

Ik mijn zoektocht naar gezonder leven kwam ik regelmatig artikelen tegen over oilpulling en werd nieuwsgierig hierna. Oil pulling is een manier van ontgiften van je lichaam. Deze techniek word al heel erg lang gebruikt en gaat terug naar de ayurveda, de oude...