Vitansa - Angelique

 

Vitansa - Angelique

Mijn naam is Angelique, getrouwd en trotse mama van 3 kanjers. We wonen met plezier in België, waar we bij ons huis ook een flinke moestuin hebben. Ik heb een passie voor gezonde voeding, koken, bakken, natuurlijke ingrediënten en fotograferen! 
 
Na de zwangerschappen is mijn reis begonnen naar een optimaal gewicht in eerste instantie via een crash dieet. Goed resultaat op de weegschaal maar een stuk minder resultaat voor mijn lichaam. Hierdoor is het balletje gaan rollen, een zoektocht naar echte, pure en natuurlijke voeding. Tijdens dit proces heb ik enorm veel geleerd, gelezen, geprobeerd en ervaren. Hierdoor heb ik nog meer respect gekregen voor de schoonheid en de kracht van de natuur. Dit ook allemaal te mogen vastleggen met mijn fototoestel maakt het voor mij helemaal af!
 

Ik ben begonnen met het opzetten van Vitansa om mijn ervaringen, verzamelde informatie, recepten en manier van inpassen in ons gezin te delen omdat ik hier erg veel vragen over kreeg. In eerste instantie gestart via facebook, met grootste plannen voor een website en shop. Ik denk dat voor ieder individu dit een persoonlijke weg is met persoonlijke keuzes.. Met Vitansa hoop ik inspiratie en informatie te geven zodat een ieder zijn eigen weg kan vinden.

 

Het eerste boek wat ik las over gezondere voeding was het boek "Eet jezelf mooi, slank en gelukkig" van Amber Albarda. Wow een echte eye opener voor mij, hier heb ik veel aan gehad. Ik heb haar hele reeks boeken en dit is een enorme inspiratiebron voor mij. Ook het boek "Oersterk" van Richard de Leth heb ik enorm veel aan gehad in mijn zoektocht. De manier waarop hij schrijft en verteld en de onderwerpen zijn erg boeiend. Er volgde nog verschillende boeken: "De hormoonfactor" van Ralph Moorman, "100% gifvrij" van Julia Kang, "Van gifbelt naar tempel" van Jaqueline van Lieshout. Allemaal bijzondere mensen die schrijven over hun missie, hun passie, hun visie. Dit alles heeft me geholpen mijn eigen weg te gaan zoeken, overal uit te pikken waar ik me goed bij voel. 

Tijdens het uitwerken en uitvoeren van mijn ideeën voor Vitansa kwam ik in contact met Monique. Zij zocht een platform om haar recepten en artikelen te delen en ik wilde ditzelfde doen met mijn dingen op Vitansa. We hebben zo ongeveer 8 maanden samengewerkt en in deze tijd heb ik de aangeleverde artikelen en recepten en die van mezelf gefotograveerd en weergegeven.


Inmiddels zijn er veel dingen gebeurd en nieuwe uitdagingen op ons pad gekomen. We hebben medio Juli 2014 dan ook besloten ieder weer ons eigen weg te gaan. Ik ga verder met mijn Vitansa, waar nu dus alleen gewerkt wordt met mijn eigen visie. 

 
Ik ben enorm trots op Vitansa! Ik wil graag een prachtige website aanbieden waarin iedereen zich kan vinden. Naast een schat aan informatie, tips en handige weetjes vind je er ook veel recepten en prachtige foto’s. Daarnaast is mijn webshop inmiddels gerealiseerd en ben ik hard aan het werk om onder andere mijn wens om de rubriek wat eten we vandaag” te introduceren! Ook zijn er leuke plannen voor de toekomst voor het geven van workshops en leuke samenwerkingen. Ik heb er ontzettend veel zin in, hopelijk jullie ook!

 
Groet,
Angelique

Top recepten

Bananencake Superdeluxe

Bananencake Superdeluxe

Afgelopen weekend een overheerlijke cake gemaakt, je mag het eigenlijk geen cake meer noemen, het is meer een gebakje! De plakken zijn goed in te vriezen, zorg dat je ze een paar uur voor het eten weer uit de vriezer haalt. Deze cake is door de hele familie...


Chocoladebrokken ála An

Chocoladebrokken ála An

Chocolade, ik ben er dol op! Onderstaand receptje is hier favoriet bij het hele gezin. Voeg naar eigen smaak een vulling toe en smullen maar! Varieer er lekker op los met de vulling en maar je eigen top chocoladebrokken. Laat via de mogelijkheden op deze...


Avocado-chocomousse

Avocado-chocomousse

Avocado wordt gezien als een van de voedzaamste fruit soorten. Het is een bron van goede eiwitten, goede vetten (verhoogd het HDL cholesterol), vitamines en mineralen. Sommige mensen vinden het lekker om hem zo leeg te lepelen of te verwerken in bv een salade....