Pudding mango-banaan

Geplaatst op 03 augustus 2014 door Angelique

Pudding mango-banaan

Pudding mango-banaan

Pudding mango-banaan
Zelf heb ik niet zoveel met toetjes moet ik eerlijk zeggen, maar de rest van het gezin is er dol op! Er zijn heel erg veel verschillende recepten te vinden, maar de voorkeur gaat hier toch altijd weer naar mijn variant, enkel en alleen gezoet met fruit! Zo maak ik het:

Wat heb je nodig:
1 liter melk naar keuze. (de pudding op de foto is gemaakt met biologische melk, de voorkeur van mijn man. Zelf gebruik ik het liefst rijstmelk of een andere plantaardige melk)
1 mango
1 goed rijpe banaan
ongeveer 3 volle eetlepels bindmiddel naar keuze , ik gebruikte hier biologische maizena*  (arrowroot* of Kuzu* kan ook maar werkt iets moeilijker vind ik.)

Om te garneren:
rode vruchtjes zoals framboos, blauwe bes, braam, rode bes enz.
cacao nibs* of schaafsel van 92% chocolade*

* Deze artikelen zijn ook te vinden in de Vitansa shop

Hoe maak je het:
Schenk een klein deel van de melk, ongeveer een beker vol in een kannetje. Doe de resterende melk in een ruime pan en het vuur alvast zachtjes aan.  Voeg het bindmiddel dat je gebruikt bij de koude melk in het kannetje en roer dit goed door zodat het helemaal is opgelost, en zet het even opzij. (Op de verpakking van het bindmiddel staat bijna altijd hoeveel je dient te gebruiken voor een liter vocht.) Schil de mango en banaan en voeg deze in stukjes toe aan de melk. Pureer dit alles met de staafmixer. Let op, de melk is al warm!  Breng nu de melk langzaam naar het kookpunt. Als je tegen het kookpunt aan zit voeg dan het opgeloste bindmiddel toe en blijf met een,liefst houten pollepel goed roeren. Je voelt de pudding nu indikken, verwarm even goed door(net tegen de kook aan) en blijf roeren.(ongeveer 2 tot 4 minuten)  Nu is het een kwestie van voorkeur hoe dik je de pudding wilt. Hier vinden we het het lekkerst als hij vrij dik is. Blijf hij te dun voor je gevoel, voeg dan nog een beetje bindmiddel toe, opgelost in een beetje koud water. Let op dat je het niet te lang laat doorkoken,  sommige bindmiddelen (o.a. arrowroot) verliezen dan juist hun bindkracht! Let op: Bij het afkoelen dikt de pudding nog wat verder in en trekken de smaken verder door.

Schenk, als je tevreden bent over de dikte, de pudding in een (liefst glazen) bokaal. Als je geen vel wilt, kun je het afdekken met huishoudfolie. Laat de pudding nu afkoelen tot handwarm en zet het hierna een aantal uren in de koelkast om goed af te koelen en de smaken goed te laten intrekken. Het is echt even een kwestie van doen en proberen tot je de voor jou perfectie dikte hebt gevonden, geef niet na 1 poging op als hij te dik of juist te dun is geworden ;-)

Serveer in een mooi glas en garneer met rode vruchtjes en cacaonibs of chocolade schaafsel.


Variaties:
Houdt er rekening mee dat het vochtgehalte per fruit verschilt, gebruik bij sappiger fruit ook wat meer bindmiddel.

Peer-vanille

Gebruik op een liter melk 4 handperen, een banaan en de inhoud van een vanille stokje. (Snij het vanille stokje open, schaaf het merg eruit en laat dit en het stokje meewarmen met de melk, verwijder het stokje voor je het bindmiddel toevoegd.)

Banaan-chocolade
Gebruik op een liter melk 2 grote rijpe bananen en 2 volle eetlepels cacao  poeder

Multi-fruit
Gebruik op een liter melk  1 peer, 1 banaan, 2 nectarines en het sap van 1 sinaasappel.

Aardbei / framboos
Gebruik op 1 liter melk ongeveer 600 gram aardbei/framboos mix

Door: Angelique

comments powered by Disqus

Top recepten

Bananencake Superdeluxe

Bananencake Superdeluxe

Afgelopen weekend een overheerlijke cake gemaakt, je mag het eigenlijk geen cake meer noemen, het is meer een gebakje! De plakken zijn goed in te vriezen, zorg dat je ze een paar uur voor het eten weer uit de vriezer haalt. Deze cake is door de hele familie...


Chocoladebrokken ála An

Chocoladebrokken ála An

Chocolade, ik ben er dol op! Onderstaand receptje is hier favoriet bij het hele gezin. Voeg naar eigen smaak een vulling toe en smullen maar! Varieer er lekker op los met de vulling en maar je eigen top chocoladebrokken. Laat via de mogelijkheden op deze...


Avocado-chocomousse

Avocado-chocomousse

Avocado wordt gezien als een van de voedzaamste fruit soorten. Het is een bron van goede eiwitten, goede vetten (verhoogd het HDL cholesterol), vitamines en mineralen. Sommige mensen vinden het lekker om hem zo leeg te lepelen of te verwerken in bv een salade....